Ajándék címlap kiemelés jár bármely kiemelés mellé!

Állami kórház vagy magánklinika, melyiket válasszam?

Az állami egészségügyi rendszer és a magánklinikák közötti választás sokak számára nem egyszerű döntés. Mindkét oldalnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ebben a cikkben bemutatjuk a két rendszer közötti különbségeket, hogy segítsünk a döntésben.Az állami egészségügyi rendszer kihívásai


Hiába is szépítjük, az állami egészségügy köztudottan nehézségekkel küzd. A magyarok kétharmada inkább magánegészségügyi szolgáltatást vesz igénybe. Az EY tanácsadó iroda kutatása szerint a döntés hátterében elsősorban olyan tényezők állnak, mint a belátható időpontok, a pontosság és az emberi bánásmód.

Méltatlan körülmények az állami kórházakban


A Pulzus Média Kutató felmérése szerint aggasztó, hogy a magyar lakosság 37 százaléka szerint a kórházak nagy részében méltatlan körülmények között gyógyítják a betegeket. További 15 százalékuk úgy véli, hogy a legtöbb helyen katasztrofális állapotok uralkodnak. Az egészségügyi átalakítás során új rendszerek és módszerek bevezetésére kerül sor, hogy hatékonyabbá tegyék az ellátást.

Mi a helyzet az étkezéssel?

Egy kórház nem szálloda, és étlap sincs, de sokan elégedetlenek az ellátással. A betegek kiposztolják a kórházi ételfotókat, így bárki láthatja, mi kerül terítékre. A Blikk felmérése szerint a válaszadók 90 százaléka elégedetlen a kórházi étkezéssel.

Magánklinikák előnyei


Az állami kórházi ellátáshoz képest a magánklinikákban szembetűnő különbség van. A munkafolyamatok minőségi szemléltben történnek, a betegeknek pedig modern, kellemes környezetben, személyre szabott étrenddel segítik a felépülést.


A választás az állami egészségügyi rendszer és a magánklinikák között egyéni döntés kérdése. Mindkét oldalnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A legfontosabb, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb ellátást. A magánklinika állás lehetőségei egyre népszerűbbek az egészségügyi szakemberek körében, hiszen gyakran magasabb fizetéssel kecsegtetnek, mint az állami intézményekben.

Magánklinika vagy állami egészségügy? A döntés nem egyszerű, de reméljük, hogy cikkünkkel segítettünk a választásban.Cikk

Egészségügyiállás.hu © 2023
Minden jog fenntartva.
Kezdőlap Hirdetésfeladás
Munkaadóknak
Belépés Álláskeresőknek Munkaadóknak Árak