Ajándék címlap kiemelés jár bármely kiemelés mellé!

Egészségügy átalakítás 2023: Milyen lépések következnek?

Az egészségügyi átalakítások mindig nagy érdeklődéssel övezett témák. 2023-ban is számos változás várható ezen a területen, amelyek közül néhányat már meg is kezdtek. De milyen konkrét lépések várhatók az év folyamán?

Háziorvosi ügyeleti rendszer átalakítása


Az első és legfontosabb lépés a háziorvosi ügyeleti rendszer átalakítása. Ezt eddig négy vármegyében vezették be, és az új rendszer szerint bizonyos időszakokban az Országos Mentőszolgálat ad ügyeletet. A változások célja, hogy mindenki számára elérhető legyen a megfelelő ellátás, és csökkenjenek a helyettesítéssel ellátott körzetek.
 

Új praxiskörzetek kialakítása


2023-tól az önkormányzatok helyett a praxiskezelők feladata lesz az új praxiskörzetek kialakítása. A cél, hogy mindenki számára legyen saját háziorvosa, és a terhelésnek megfelelően legyenek kialakítva a körzetek.
 

Önkormányzati tulajdonú járóbeteg-szakellátók állami fenntartásba helyezése


Július 1-jétől tervezik az önkormányzati tulajdonú járóbeteg-szakellátók állami fenntartásba helyezését. A változások célja, hogy az állam hatékonyabban tudja finanszírozni és irányítani ezeket az intézményeket.
 

Szakápolás átalakítása


Az egészségügyi ellátórendszer átalakításának egyik fontos eleme az ápolási osztályok átkerülése a szociális ellátórendszerbe. Az új rendszerben a szakápolási központok fogják végezni az ápolást, amelyek a szociális ellátórendszer keretein belül működnek. Az egészségügyi állás lehetőségek bővülnek az új bértábla változásoknak köszönhetően 2023-ban.

Összességében az egészségügy átalakításának célja egy hatékonyabb, a lakosság igényeihez jobban igazodó rendszer kialakítása. Az egészségügy bértábla változásai újabb kihívásokat és lehetőségeket hoznak az ágazatban dolgozók számára. A változásokat folyamatosan vezetik be, és remélhetőleg a betegek is hamarosan érezni fogják azok pozitív hatásait. Az egészségügy átalakítás nem csak a dolgozók, hanem minden magyar állampolgár számára fontos, hiszen az egészségügyi ellátás minősége közvetlenül befolyásolja az emberek életminőségét.

Cikk

Egészségügyiállás.hu © 2023
Minden jog fenntartva.
Kezdőlap Hirdetésfeladás
Munkaadóknak
Belépés Álláskeresőknek Munkaadóknak Árak