Ajándék címlap kiemelés jár bármely kiemelés mellé!

Egészségügy bértábla változásai 2023

Az egészségügyi szektorban dolgozók számára az illetmények mindig is kiemelt jelentőséggel bírtak. A 2023-as év újabb változásokat hozott ezen a téren, és sokak számára felmerül a kérdés: mennyit keresnek idén a magyar egészségügy dolgozói? Ebben a cikkben bemutatjuk az egészségügyi bértábla 2023-as változásait.

A 2023-as év változásai


Idén folytatódik a magyar egészségügyi szakdolgozók és az egészségügy egyéb területein dolgozók béremelése. De vajon mennyivel keresnek többet a dolgozók a MESZK egészségügyi bértábla 2023 évi illetményrendszere alapján? Az egészségügyi szolgálati jogviszony bértábla 2023 friss értékeivel, a 2023-as egészségügyi bértábla milyen minimális és maximális illetményeket szab ki a dolgozók számára?
 

Béremelés az egészségügyben


A közelmúltban hivatalosan is bejelentésre került a magyar egészségügyi szakdolgozók és az egészségügy egyéb területein dolgozók béremelése. A kormány legújabb rendelkezései szerint a magyar ápolók és a nem gyógyító területen dolgozók alapbére az egészségügyi bértábla 2023 évi besorolásainak megfelelően 2023. júliusától 18%-kal emelkedik. A kormány 2023-ban 50 milliárd forintot különített el az egészségügyi bértábla 2023 évi módosításának megfelelően az egészségügyi dolgozók béremelésére.
 

Kik kapják fizetésüket az egészségügyi bértábla szerint?


Az egészségügyi szolgálati jogviszony bértábla 2023 évében magában foglalja az összes, állami és önkormányzati egészségügyi szolgáltatók foglalkoztatottjait. Az egészségügyi bértábla 2023 minimális és maximális illetményei szerint a pályán eltöltött évek szerint 17 szintet különböztet meg, amelyekhez A-tól J-ig 10 fizetési osztály tartozik.

Az egészségügyi bértábla 2023-as változásai jelentős hatással vannak a szektorban dolgozókra. A kormányzati intézkedések és az új besorolások révén a dolgozók illetménye jelentősen növekedett, ami hozzájárul az egészségügyi szektor vonzóbbá tételéhez a munkaerőpiacon. A további években várhatóan további változásokra számíthatunk ezen a területen. Sokan az egészségügyi állás lehetőségek között keresgélnek, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb pozíciót.

Cikk

Egészségügyiállás.hu © 2023
Minden jog fenntartva.
Kezdőlap Hirdetésfeladás
Munkaadóknak
Belépés Álláskeresőknek Munkaadóknak Árak