Ajándék címlap kiemelés jár bármely kiemelés mellé!

Mennyit keres egy fogorvos 2023-ban?

Mennyit keres egy fogorvos? Ez a kérdés sokakat foglalkoztat, legyen szó pályaválasztásról, karrierváltásról vagy egyszerű kíváncsiságról. A fogászati szakma nem csak presztízsben bővelkedik, hanem anyagiakban is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a fogorvosok keresetét, és kitérünk a magán fogászatokra is.A fogorvosok keresete Magyarországon
 

A fogorvosok fizetése változó lehet, attól függően, hogy milyen területen dolgoznak, mennyi tapasztalattal rendelkeznek és hol helyezkednek el. Az alábbiakban néhány átlagos adatot mutatunk be:
 

  • A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán végzett pályakezdők átlagbére havi nettó 128,85 ezer forint, és már egy hónap alatt el tudnak helyezkedni.
  • A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végzettek átlagosan nettó 122 ezer forintot keresnek havonta.
  • A fizetesek.hu adatai szerint a fogorvosok átlagosan nettó 285,966 és 1,186,339 Ft közötti összeget keresnek havonta.


Magán fogászatok jellemzői
 

A magán fogászatok esetében a keresetek gyakran magasabbak, mint az állami intézményekben. Ennek oka többek között:
 

  • Magasabb árak: A magán fogászatok gyakran prémium szolgáltatásokat kínálnak, amelyekért magasabb díjakat számolnak fel.
  • Modern technológiák: A legújabb technológiák és eszközök használata lehetővé teszi a fogorvosok számára, hogy hatékonyabban és gyorsabban dolgozzanak.
  • Rugalmas munkaidő: Sok magán fogászat este és hétvégén is nyitva tart, ami több beteget és magasabb jövedelmet eredményez.

Fogorvos fizetése
 

A fogorvosok keresete jelentősen változhat a munkahelytől, a tapasztalattól és a munkavégzés helyétől függően. A magán fogászatok gyakran magasabb jövedelmet kínálnak, de nagyobb befektetést és kockázatot is jelentenek. Ha fogorvosi pályára készülsz vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy a szakma anyagi vonzataira, reméljük, hogy ez a cikk hasznos információkkal szolgált számodra. Fogorvosi állásokon kívül még számos egyéb egészségügyi állás is megtalálható oldalunkon nézz körül.Cikk

Egészségügyiállás.hu © 2023
Minden jog fenntartva.
Kezdőlap Hirdetésfeladás
Munkaadóknak
Belépés Álláskeresőknek Munkaadóknak Árak